راهنمای خرید کمپرسور باد

wind compressor
12 min readApr 7, 2021

راهنمای خرید کمپرسور باد، مواردی که قبل از خرید کمپرسور هوا باید بدانید :

چه یک پیمانکار باشید و چه مکانیک خودرو، نیاز به یک کمپرسور هوا مناسب دارید که بتواند از پس نیازها و خواسته‌های شما برآید. راهنمایی که در این بخش آماده نموده‌ایم را مطالعه کرده تا در زمان خرید کمپرسور هوا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

خرید کمپرسور باد
خرید کمپرسور باد

اسب بخار (HP) :

توان اسب بخار می‌تواند معیار بسیار خوبی برای تعیین اندازه انواع کمپرسور باد مورد نیاز شما باشد. متاسفانه خیلی از فروشنده‌ها توضیحات لازم در این خصوص را نمی‌دهند تا بتوانند تعداد بیشتری کمپرسور هوا بفروشند. توان کمپرسورهای هوا صنعتی به طور بسیار دقیق و ریزبینانه درجه بندی می‌شوند. به این دلیل است که یک کمپرسور هوا 5 اسب بخار صنعتی قیمت بسیار بالاتری نسبت به یک کمپرسور هوا 5 اسب بخار خانگی و معمولی دارد. به طور کل کمپرسورهای هوا معمولی توان کمتری نسبت به توان اسمی معرفی شده دارند.

یکی از راه‌های فهمیدن اینکه توان معرفی شده کمپرسور هوا دقیق بوده یا بیشتر از مقدار واقعی است، انرژی الکتریکی مورد نیاز آن برای شروع به کار می‌باشد. کمپرسور هوای 5 اسب بخار واقعی برای شروع به کار نیاز به برق 24 آمپر و 220 ولت دارد. در حالی که کمپرسورهای هوا 5 اسب بخار معمولی و خانگی با برق 15 آمپر و 110 ولت نیز کار خواهند کرد که توان واقعی آن‌ها در حدود 2 اسب بخار می‌باشد.

فراموش نکنید که توان کمپرسورهای هوا گازی با کمپرسورهای برقی متفاوت است. برای مثال تولید هوای فشرده یک کمپرسور گازی 10 وات در یک بازه زمانی معین، به اندازه یک کمپرسور برقی 5 وات می‌باشد. پس در زمان انتخاب و خرید کمپرسور هوا به توان اسب بخار واقعی آن توجه داشته باشید.

فشار هوا (psi) :

فشار هوا معمولا با یکای پوند بر اینچ مربع اندازه گیری می‌شود. اکثر ابزارهای پنوماتیکی برای کار کردن به هوا فشرده 90 psiنیاز دارند. برای اینکه فشار هوا خود را روی 90 psi حفظ کنید، نیاز به کمپرسوری با فشار بیشتر از 90 psi دارید.

خیلی از کمپرسورهای صنعتی از نوع دو مرحله‌ای هستند. یعنی در دو مرحله، هوا فشرده را تولید می‌کنند. برای مثال در مرحله اول، فشار هوا را به 90 psi رسانده و در مرحله دوم فشار را به 175 psi می‌رسانند.

بیشتر کمپرسورهای معمولی و تجاری، تک مرحله‌ای هستند. یعنی تنها در یک مرحله، هوا را فشرده‌سازی می‌کنند. این کمپرسورها، فشاری بین 125–135 psi تولید می‌کنند که شاید در نگاه اول فشار خوب و مناسبی باشد اما فشار نهایی آنها معمولا به 100 psi می‌رسد. حال با توجه به افت فشاری که در طول شیلنگ‌ها و اتصالات رخ می‌دهد، ممکن است فشار هوا برای کار کردن ابزارهای شما کافی نباشد. بسیار ضروری است که در زمان خرید کمپرسور به این نکته توجه شود.

فوت مکعب بر دقیقه (CFM) :

ابزارهای پنوماتیکی برای فعالیت نیاز به حجم مشخصی از جریان هوا دارند. حجم هوایی که توسط کمپرسور ساخته می‌شود بر حسب یکای فوت مکعب بر دقیقه (CFM) اندازه گیری می‌شود. ممکن است در یک کمپرسور هوا، CFM های متفاوتی برای فشارهای متفاوت وجود داشته باشد. در بعضی از کمپرسورها، CFM جابجایی بالایی گزارش می‌شود که بر اساس اندازه و سرعت پمپ کمپرسور اندازه گیری شده است. این موضوع اهمیت چندانی ندارد چراکه مربوط به فشار صفر می‌شود و به معنای ناکارآمدی و کم بازده بودن کمپرسور نیست. مهمترین CFM در کمپرسورهای کوچک مربوط به فشار 90 psi می‌شود که باید در زمان خرید کمپرسور بررسی شود. چراکه اکثر ابزارهای پنوماتیک در این فشار کار می‌کنند. ممکن است مقدار CFM کمپرسور نیز همچون توان اسب بخار بیش از مقدار واقعی گزارش شود. به طور کلی دبی حجمی تولید شده در فشار 90 psi به ازای هر اسب بخار، سه الی چهار CFM می‌باشد.

اندازه مخزن کمپرسور هوا :

اندازه مخزن کمپرسور هوا از اهمیت چندانی برخوردار نیست. چراکه مخزن کمپرسور برای تولید هوا فشرده نیست بلکه تنها مکان ذخیره سازی هوا فشرده است. قدرت پمپ و موتور اهمیت بسیار بیشتری نسبت به مخزن کمپرسور دارد. اگر کمپرسور شما به اندازه نیازتان هوا فشرده تولید کند، هر مقداری هم که مخزن آن کوچک باشد با کمبود هوا فشرده روبرو نخواهید شد.

با این حال اگر از کمپرسور هوا به صورت متناوب استفاده می‌کنید، یک کمپرسور کوچک با مخزن بزرگ می‌تواند در مصرف برق صرفه جویی کند. برای مثال اگر یک کمپرسور هوا داشته باشید که 10 CFM هوا فشرده به صورت مداوم تولید کند، می‌توانید 20 CFM هوا فشرده را در نصف زمان از مخزن خارج کنید. برای راه انداختن یک ابزار ضربه‌ای ( حدود 20 CFM ) به صورت متناوب می‌توانید از یک کمپرسور کوچک با مخزن بزرگ استفاده کنید. به این ترتیب کمپرسور هوا شما تنها در زمان‌های نیاز هوا فشرده تولید می‌کند.

از طرف دیگر اگر نیاز به استفاده از یک ابزار پنوماتیک به صورت ثابت دارید، کمپرسور شما می‌بایست به اندازه نیاز هوا فشرده تولید کند. مخزن‌های کوچک قابل حمل هستند و سریع‌تر به فشار مورد نظر دست میابند در صورتیکه مخازن بزرگ، شروع و توقف کمتری داشته و هوا فشرده را کمی بهتر خنک می‌کنند. مخزن بزرگ به معنای کمتر کار کردن کمپرسور هوا نیست، بلکه کمتر از مخازن کوچک شروع و توقف دارند. زمان کار هر دو کمپرسور یکسان خواهد بود.

کمپرسورهای هوا تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای :

کمپرسور هوا تک مرحله‌ای یک یا چند سیلندر دارد و هر سیلندر، هوا را مستقیما به مخزن پمپ می‌کند. کمپرسور هوا دو مرحله‌ای از حداقل دو سیلندر تشکیل شده‌اند. هوا فشرده از سیلندر اول به سیلندر دوم پمپ شده و سپس از سیلندر دوم به مخزن پمپ می‌شود. پمپ یک کمپرسور دو مرحله‌ای و دو سیلندر معمولی، اول هوا را از طریق یک لوله خنک‌کننده به سیلندر دوم با فشار 90 psi فرستاده و سپس هوا با فشار 175 psi به مخزن پمپ می‌شود. دلیل اصلی برای خرید کمپرسور هوا دو مرحله‌ای این است که با اینکه به هوای پر فشار نیاز داریم ولی تعداد کمی از ابزارهای ما به هوای پر فشار نیاز دارند. در نتیجه اگر از کمپرسور هوا استفاده معمولی دارید، نیازی به خرید کمپرسور هوا دو مرحله‌ای ندارید.

برخی بر این باورند که کمپرسور هوا دو مرحله‌ای کیفیت بالاتری نسبت به کمپرسور هوا تک مرحله‌ای دارد. باید گفت که این باور الزاما صحیح نیست. کمپرسورهای با کیفیت و بی ‌کیفیت زیادی در هر دو مدل تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای وجود دارند. گرچه اکثر کمپرسورهای صنعتی با توان 5 اسب بخار و بیشتر، از نوع دو مرحله‌ای هستند که مطابق با استانداردهای صنعتی ساخته شده‌اند. برای بیشتر کسب و کارها، خرید کمپرسور هوا تک مرحله‌ای با کیفیت، بسیار بهتر از خرید کمپرسور هوا دو مرحله‌ای است.

درایو مستقیم یا تسمه‌ای، روغن یا بدون روغن :

کمپرسورهای خوب زیادی در هر دو نسخه درایو مستقیم و تسمه‌ای وجود دارند. یک مشکل در خصوص کمپرسورهای درایو مستقیم وجود دارد. اکثر کمپرسورهای درایو مستقیم به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قیمت را پایین نگه دارند. در نتیجه کیفیت این نوع از کمپرسورها پایین است.

کمپرسورهای درایو مستقیم، به صورت مستقیم به شفت موتور وصل شده‌اند. در نتیجه سرعتی برابر با سرعت موتور در دوران هستند که معمولا این سرعت بین 1727 RPM تا 3450 RPM می‌باشد. به غیر از چند استثنا، کمپرسورهای درایو مستقیمی که کیفیت مطلوبی برخوردارند، سرعت دوران کمی دارند. مهندسان کمپرسورهایی طراحی کرده‌اند که با سرعت دو برابر دوران کند تا هوا فشرده بیشتری تولید کرده و قیمت را کاهش دهند. اما طول عمر این کمپرسورها تقریبا یک چهارم کمپرسورهای درایو مستقیم کم سرعت است و صدای بسیار بلندی نیز تولید می‌کنند. هنوز تعداد کمی از تولید کنندگان، کمپرسورهای درایو مستقیم کم سرعت و کوچک تولید می‌کنند که برای نجاری و به طور کل کارهایی که نیاز به کمپرسور قابل حمل و کم صدا دارند، گزینه بسیار خوبی است.

برخی از کمپرسورهای درایو مستقیم، بدون روغن هستند که برای یکسری از کاربردها مانند تنفس هوا یا هوا دهی، ضروری‌ست. این کمپرسورها در صورتیکه خوب طراحی شده باشند و کم سرعت باشند، دوام نسبتا بالایی دارند. بهتر است که هرگز سراغ کمپرسورهای درایو مستقیم و بدون روغن پر سرعت نروید. تعدادی از سازندگان، کمپرسورهای درایو مستقیم و روغنی با کیفیتی می‌سازند. این کمپرسورها بسیار جمع و جور و قابل حمل بوده و یک گزینه عالی برای صنایع ساختمان‌سازی می‌باشند. متاسفانه در سال‌های اخیر نمونه‌های کپی شده چینی زیادی از این کمپرسورها ساخته شده است که برخی از آنها کاملا بی کیفیت بوده و برخی دیگر، کیفیت مطلوب دارند.

اگر نیازی به کمپرسور قابل حمل ندارید یا حجم هوا بیشتری نیاز دارید، بهترین گزینه برای شما کمپرسورهای درایو تسمه‌ای و روغنی می‌باشد. البته لازم است که بسیار مراقب این کمپرسورها باشید، چراکه در پمپ‌های بعضی از این کمپرسورها برای کاهش قیمت از آلومینیوم استفاده شده و طول عمر بسیار کمی دارند. بزرگترین مزیت این دسته از کمپرسورها این است که پمپ می‌تواند بسیار آرام‌تر از موتور دوران کند. در نتیجه در حین بالا بودن بازده و کارایی، فرسودگی کمی دارند.

اکثر کمپرسورهای درایو تسمه‌ای، سیستم روغن‌کاری پاششی دارند. تا زمانی که مقدار کافی روغن در میل لنگ وجود داشته باشد، پمپ‌های روغنکاری به خوبی کار کرده و دوام بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند. بهترین کار این است که اقدام به خرید کمپرسور هوا درایو تسمه‌ای و روغنی کنید و به سراغ کمپرسورهای پر صدا، پر سرعت و بدون روغن نروید. مگر آنکه نیاز به یک کمپرسور قابل حمل داشته باشید.

چرخه کار :

چرخه کار کمپرسور هوا یکی از فاکتورهای مهمی است که در زمان خرید کمپرسور هوا باید بررسی شود. چرخه کار کمپرسور هوا به صورت درصدی نمایش داده می‌شود. این مقدار برابر است با نسبت دقایق مجاز برای کار کمپرسور به دقایق چرخه. برای مثال یک کمپرسور کم کیفیت ساده، چرخه کاری برابر با 50 درصد دارد. بدان معنا که در هر چرخه 10 دقیقه‌ای مجاز است 5 دقیقه کار کرده و 5 دقیقه بعدی را استراحت کند. اگر از این مقدار تجاوز کنید، پمپ کمپرسور داغ شده و طول عمر آن کاهش پیدا خواهد کرد. اکثر کمپرسورهای صنعتی، چرخه کار 75 درصد دارند و برخی نیز چرخه کار 100 درصدی دارند یعنی می‌توانند بدون استراحت به صورت مداوم و پیوسته کار کنند.

به این دلیل است که می‌گوییم در زمان خرید کمپرسور هوا به چرخه کار آن دقت کنید. فرض کنید شما و دوستتان هر دو قصد رنگ آمیزی یک اتاق را با کمپرسور 10 CFM دارید. چرخه کار کمپرسور شما 65 درصد و چرخه کار کمپرسور دوستتان 50 درصد است. در این صورت رنگ آمیزی شما در هر روز 30 درصد بیشتر از دوستتان پیش خواهد رفت. چراکه هر دو تفنگ اسپری با 10 CFM هوا فشرده نیاز دارند و کمپرسور دوست شما به ازای هر 5 دقیقه کار، به 5 دقیقه زمان برای استراحت نیاز دارد. در حالیکه کمپرسور شما به ازای هر 6.5 دقیقه کار به 3.5 دقیقه زمان استراحت نیاز دارد.

به عنوان مثالی دیگر، یک کمپرسور با توان 5 اسب بخار و چرخه کار 100 درصد نسبت به یک کمپرسور 7.5 اسب بخار و چرخه کار 75 درصد، هوا فشرده بیشتری تولید می‌کند. در نتیجه عاقلانه است که با کمی هزینه بیشتر، یک کمپرسور با چرخه کار بالا خریداری نمایید.

مشکلات رطوبت :

وقتی هوا فشرده می‌شود دمای آن بالا رفته و پس از سرد شدن آن، میعان اتفاق میفتد. هر چقدر کمپرسور هوا شما سخت‌تر کار کند، دمای آن و به تبع دمای هوا فشرده نیز بالاتر می‌رود و میعان بیشتری اتفاق میفتد. گاهی اوقات برای رفع مشکل میعان، بهترین کار این است که از یک کمپرسور بزرگ‌تر استفاده کنیم. کمپرسور بزرگ‌تر، ملایم تر کار کرده و دمای آن خیلی بالا نمی‌رود و در نتیجه میعان زیادی نیز اتفاق نمی‌افتد. درصد رطوبت زیاد هوا نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکلات رطوبت شود. یک تله رطوبت مشترک در یک فضای کوچک، آب حاصل از میعان را جمع می‌کند. این سیستم برای جمع‌آوری آب ساخته شده و قادر نیست بخار آب را به تله بیندازد. در نتیجه اگر دمای هوا زیاد باشد، بخار آب از سیستم عبور کرده و در شیلنگ تبدیل به مایع می‌شود. در نتیجه قبل از رسیدن هوا به تله رطوبت، آن را تا حد امکان سرد کنید تا مقدار بیشتری از رطوبت آن تبدیل به مایع شود. چراکه گفتیم تله رطوبت، تنها قادر به جمع‌آوری آب مایع است.

استفاده از خشک کن‌ها راه دیگری برای حذف رطوبت است. خشک کن‌ها با استفاده از ژل سیلیکا، رطوبت هوا را جذب می‌کنند. ژل سیلیکا در خشک کن‌ها پس از اشباع شدن، امکان تعویض شدن دارد. همچنین می‌توان به آن گرما داد تا برای استفاده مجدد آماده شود. اگر سیستم شما کوچک باشد، یک سیستم لوله کشی درست و مناسب می‌تواند کار شما را پیش ببرد. لوله‌های مسی و آلومینویمی به خوبی گرما را پخش کرده و ضد زنگ هستند. اگر سیستم شما بزرگ باشد هوا بهتر خنک می‌شود و لوله‌ها مانند یک رادیاتور عمل می‌کنند.

به یاد داشته باشید که تا جای ممکن، تله‌ رطوبت را در قسمت‌های انتهایی لوله‌ها و در نزدیکی تجهیرات نصب کنید.

یک تصور رایج غلط این است که هر چه بیشتر مخزن را تخلیه کنید، رطوبت سیستم کاهش پیدا می‌کند. تخلیه مخزن برای جلوگیری از زنگ زدگی بسیار ضروری است، اما آبی که در ته مخزن جمع شده است به خطوط انتقال شما منتقل نمی‌شود. در حقیقت اگر نیمی از مخزن خود را با آب سرد پر کنید، دمای هوا کاهش پیدا کرده و رطوبت آن بیشتر گرفته می‌شود و در نتیجه هوای خشک تر به خطوط انتقال راه پیدا خواهد کرد. البته منظور ما این نیست که درون مخزن خود آب پر کنید. بلکه قصد ما نشان دادن این نکته بود که تخلیه مکرر مخزن کمکی به کاهش رطوبت هوا نمی‌کند.

طول عمر مورد انتظار :

خرید کمپرسور هوا کم کیفیتی که در حدود 10 الی 20 درصد از کمپرسورهای با کیفیت هستند به هیچ وجه صرفه جویی نیست. چراکه طول عمر اکثر این کمپرسورها نصف کمپرسورهای با کیفیت و مناسب است. برخی از برندها کمپرسورهایی تولید می‌کنند که طول عمرشان 10 برابر سایر کمپرسورها بوده و اختلاف قیمت کمی با آنها دارند. پس این نکته بسیار مهم را در زمان خرید کمپرسور هوا به یاد داشته باشید.

هرگز بدون دانستن طول عمر کمپرسور، اقدام به خرید آن نکنید. از فروشنده یا شرکت سازنده طول عمر دستگاه را بپرسید و اگر پاسخ واضح و دقیقی به شما ندادند، از خرید آن صرف نظر کنید. به یاد داشته باشید که هر چقدر پول بیشتری برای خرید کمپرسور هوا با کیفیت بپردازید، در طولانی مدت آن مبلغ به شما باز خواهد گشت. همچنین بهتر است که کمپرسوری قوی تر از حد نیازتان تهیه کنید. برای مثال شما به کمپرسوری با توان حداقل 10 اسب بخار نیاز دارید. به جای خرید چنین کمپرسوری، یک کمپرسور با توان 15 اسب بخار تهیه نمایید. این کمپرسور کمتر داغ شده و هوا فشرده خنک‌تری در اختیار شما قرار خواهد داد. همچنین چون با 2/3 ظرفیت خود کار می‌کند، طول عمر بالاتری نیز خواهد داشت.

به چه سایز کمپرسوری نیاز داریم ؟

اگر از تجهیزات صنعتی استفاده می‌کنید می‌بایست مشخصات تجهیزات خود را یادداشت کنید. اکثر ابزارهای پنوماتیکی برای کار به هوا فشرده 10 CFM و 90 psi نیاز دارند. اگر از ابزارهایی استفاده می‌کنید که به صورت دوره‌ای کار می‌کنند، نیازی نیست که برای هر یک از ابزار 10 CFM هوا فشرده در نظر بگیرید. اما اگر ابزارهای شما به صورت مداوم کار می‌کنند لازم است که 10 CFM هوا فشرده برای هر کدام از ابزارهای خود در نظر بگیرید. برای مثال برای تامین هوا فشرده مورد نیاز برای یک ابزار که مداوم کار می‌کند، به یک کمپرسور 16 CFM با چرخه کار 65 درصد نیاز دارید که در اصل 10 CFM هوا فشرده را به طور مداوم به شما ارائه می‌دهد. گرچه با کمپرسورهای کوچک‌تر نیز می‌توانید کار خود را پیش ببرید ولی باید بیش از حد معمول از کمپرسور کار کشیده و کار خود را در بازه‌های زمانی معینی متوقف کنید تا مخزن کمپرسور پر شود. به طور معمول برای هر یک از ابزارها نیاز به توانی به اندازه ی 2.5 اسب بخار دارید که این مقدار برای ابزارهای صنعتی پنوماتیکی بسیار بیشتر است. .

انواع دیگر کمپرسور هوا :

بیشتر اطلاعات گفته شده مربوط به کمپرسورهای برقی رفت و برگشتی بود. اگر به کمپرسوری با توان 25 اسب بخار یا بیشتر نیاز دارید، به سراغ کمپرسورهای اسکرو بروید. اگر هم به صورت مداوم به حجم کمی هوا فشرده با فشار پایین نیاز دارید، کمپرسورهای دیافراگمی انتخاب مناسبی برای شما است. انواع دیگری از کمپرسورها نیز وجود دارد که هر کدام برای کاربردهای خاصی استفاده می‌شوند ولی متداول ترین نوع کمپرسور، مدل رفت و برگشتی یا پیستونی است که در اکثر کسب و کارها از آن استفاده می‌شود و طیف وسیعی از نیازها را پوشش می‌دهد.

پس در زمان تصمیم گیری برای خرید کمپرسور هوا، حتما مطالب گفته شده را به یاد داشته باشید.

راهنما: https://bit.ly

--

--

wind compressor
0 Followers

تولید انواع کمپرسور باد بدون صدا و بدون روغن در ایران.همراه با گارانتی یکساله بدون قیدو شرط